SirAsad [official] Blog

You Will read Technical And Non-Technical Subjects

SirAsad [official] Blog

You Will read Technical And Non-Technical Subjects

کدهایتان را ارزیابی کنید

کدهایی که شما نوشته اید رو می تونید با سیستم زیر از A تا F رتبه بندی کنید . توضیحات مربوط به هر رتبه در زیر عکس آمده است . امید است کد شما همیشه در رتبه A قرار داشته باشد .



gradesofcodeii



باید به صورت جدول ضرب عمل کنید . توضیحات مربوط به هر رتبه :


رتبه A :  کد عالی و در حد تیم ملی


رتبه B : کد خوب و در حد لیگ برتر


رتبه C : کد معمولی و در حد دسته یک


رتبه D : کد خطرناک - این کدها زیاد نمشه بهش اعتماد کرد و ممکن است در نگه داری کدها و پشتیبانی به مشکل برخورد کنید .


رتبه E : کد بد - واقعا جای بسی تاسف داره ... اگر میتونید حداقل بعضی از قسمت ها را بازنویسی کنید .


رتبه F : هر چی که نوشتید رو یک شیفت دلت بزنید و از اول شروع کنید اینطوری آبرو مندتره .



یاشیاسیز

آموزش ۵ اصل برای ایجاد کدهای خوب

در بسیاری از موارد و در بعضی از شرکت هایی که بنده افتخار حضور در آنها را داشتم  شاهد این بودم که برنامه نویس ها زیاد به کد نوشته شده اهمیت نمی دهند و فقط نتیجه کد برای شان مهم می باشد ولی به نظر بنده هر قدر کد تمیزتر باشد نگه داری برنامه راحت تر خواهد شد .



http://2.bp.blogspot.com/_6XzX92QqP8U/Se8zIm-q-0I/AAAAAAAAA2I/laaZF1aZUTk/s320/dirty-code.png



منظور از کد تمیز چیست ؟ کد تمیز رو می شود با کد کثیف (Dirty Code) توضیح داد . به هر اندازه ای که کد خوانایی و قابلیت نگه داریش را از دست بدهد در اصلاح می گویند کد کثیف و یا کثیف تر است و در حالت برعکس هم میگویند کل تمیز یا Clean  می باشد .



اصل سادگی 


ما همه روزه شاهد ظهور انواع تکنولوژی ها ,  فریم ورک ها , الگوها ,  ابزار ها و ... هستیم که همیشه هم سعی در یادگیری آنها داشته و داریم . ولی مشکلی که تعدد این مسائل به وجود میآورد باعث پیچیده کردن کدها میشود . ببینید بهترین راه حل ساده ترین آن می باشد نه مشکل ترین آن . پس سعی خواهیم کرد که از این بعد همیشه ساده ترین راه و ساده ترین ابزار ها را انتخاب نماییم .


اول کار بکنه , بعدا سریع تر بشه


به قول اساتید : "بهترین همیشه دشمن خوب است "


در وحله اول باید فقط به فکر تولید کد های خوب باشیم و نه بهترین کدها از نظر سرعت . بعضا این مسئله باعث میشه که اصل یک از بین برود و ما صاحب یک سری کد کثیف بشویم.



از تست اتوماتیک استفاده کنیم


این باعث میشه که اولا در وقت صرفه جویی نمایید . دوما هم باعث میشه افزایش بهروری داشته باشد . سوما باعث میشه که کدهایی که بعدا تولید خواهند شد راحتر تولید بشوند با توجه به تست اتوماتیک .


بررسی کد


کدهایی که نوشته اید را همیشه مرور نمایید و به شاهکار هایتان یکم بخندید . این کار باعث میشود تا بعدا یک اشتباهاتی که در کدهای قدیمی کردین رو دوباره در کدهای جدید انجام ندهید , همان قضیه عبرت .



Refactor


فکر نکنم تا لازم باشه در مورد خوب بودن و یاد بد بودن Refactor صحبت کنیم .  برای اطلاعات بیشتر در این مورد به این لینک مراجعه نمایید .





برداشتی آزاد از سایت Macking Good Software


یاشیاسیز

تراوین مانعی جدید در پیش روی کشورهای جهان سوم

امروزه سخن از خوبی و بدی٬ مفید یا مضر بودن اینترنت مطرح نیست. همه جا از اینترنت و موفقیت های مرتبط با آن می گویند. مردم کوچه و بازار همچون نخبگان به "جادوی جام جهان نمای هزاره سوم" چشم دوخته اند و انتظار دارند آینده ای طلایی برای بشریت بسازد. چرا که شبکه جهانی وب مشروعیتی بلامعارض یافته است و می رود به سطحی از تقدس دست یابد که  منشا مقبولیت موضوعات در حوزه های مختلف شود. موضوع اخیر، خود جای تامل٬ مطالعه و بررسی های جدی دارد و بی توجهی به آن از منظر آسیب شناسی خطرات جدی برای آینده فرهنگ ایرانی در جهان وب به همراه خواهد داشت.



http://cosasporelestilo.files.wordpress.com/2009/05/internet-addict.jpg


پس می توان نتیجه گرفت که اینترنت خوب است و شکی در آن نیست . ولی در این بین عده ای هستند که می خواهند اطلاعات و دانش به صورت انحصاری در اختیار آنان باشد و اصلا علاقه ای ندارند که کشورهای جهان سوم هم پیشرفتی در زمینه علوم داشته باشند.


[در پرانتز موردی را عرض کنم ,  منظور از عده ای که می خواهند علم در انحصار آنها باشد فقط امریکا نیست ,  بلکه بعضا عزیزان هموطن هم با ناآگاهی باعث این مورد می شوند . مثلا سایت کلوب با آن همه کاربر ,  چه کاری در جهت رشد علم کشور می کنند ؟ به نظر بنده این سایت شده پاتوق دختر و پسرها . در حالی که مسئولان هم با ناآگاهی کامل به این سایت جایزه می دهند ؟ واقعا باعث تاسف می باشد ]


احتمال دارد از خودتان بپرسید ,  اینترنت رو به علم چه ؟

جواب این است که شبکه جهانی اینترنت اکنون در موضع اثبات سخنی قدیمی است که همه چیز را همگان ( اینترنت) دانند.این شبکه جهانی حاوی میلیون ها مقالات در چندین هزار عنوان می باشد .پس اینترنت خود اطلاعات است البته از نوع ناب و خالص .


از جمله اقدامات این دسته برای جلوگیری کردن از دسترسی مردم جهان سوم به اطلاعات می توان به مواد زیر اشاره کرد :


1- سایت های متسهجن , که فکر نکنم نیازی به توضیح باشد . در صورتی که به کافی نت ها مراجعه نمایید این موضوع کاملا مشهود می باشد و یا درگوگل ترند ببینید که اون کلمه چه قدر توسط کاربران ایرانی جستجو شده است می توانید به عمق فاجعه پی ببرید.


2- سایت های تفریحی


3- سایت های دوست یابی ,  که این مورد هم بسیار به کشور ما ضربه زده است . بنده خود شاهد این مورد بودم که چند نفر ازدوستان فقط از اینترنت سایت facebook و سایت کلوب را می شناسد.


4- بازی های آنلاین که در صدر آنها تراوین می باشد.


بازی تراوین را اینگونه می توان تفسیر کرد که این بازی مخصوص کشور ایران و کشورهای عقب افتاده ای مثل ایران ساخته شده است . چرا ؟ عرض میکنم !


http://www.samet.ir/uploads/posts/2009-10/1254464505_granary_rally.jpg


مواردی که عرض میکنم طبق یک هفته تجربه بنده در این بازی می باشد .  در زیر مضررات این بازی را عرض می نمایم .


1- کشتن وقت به صورت 100% و کاملا عملی و تضمینی : این گیم به صورتی طراحی شده است که کلا وقت شما را از بین خواهد برد . [یعنی اینکه نمی تونی بازی نکنی ؟ چونکه اگر بازی نکنی دهکدت به خطر میفته ! پس همیشه باید بازی کنم تا دهکدت به خطر نیفته]


2- بی خوابی : [اگر شب ها بخوابم ممکن است به من حمله بکنند چرا من در شب حمله نکنم ؟ پس شب بیداری]


3- معتاد کردن : [اگر دو سه نفر کی در همجوارت رو بزنی 100% معتاد میشی . چونکه طعم پیروزی رو میچشی البته پیروزی که به نظر من کاملا شکست محسوب میشه] بنده نفرهایی را خبر دارم که حداقل 1 سال است این گیم را به صورت شب و روز بازی میکنند .


4- انزوا و دوری از اطرافیان واقعی : این که یکی از مضرات اینترنت هم به شمار می آید .


5- بی هدف بودن : این گیم کاملا بی هدف طراحی شده است . یعنی تقریبا پایانی ندارد . البته در این بی هدفی خیلی هدف ها نهفته شده است . مثلا هدف اینکه هیچ کس همیشه متعالی و کامل و قدرت نیست و همیشه طرف در حال تلاش برای پیشرفته تر شدن می باشد . و این یعنی تا کی ؟ معلوم نیست !


5- روحیه پرخاشگری : بنده خود شاهد این بودم زمانیکه کسی به شخص دیگری حمله میکرد ,  طرفی که مورد حمله قرار گرفته بود با استفاده از الفاظ رکیک و کاملا دور از شخصیت انسان از خود دفاع میکرد و این یعنی مردن ارزش ای انسانی.


6- کی دزد بهتریه ؟ در این گیم کاربر رو به غارت بیشتر از دوستان همجوار تشوق می شود به طوری که به غارتگرترین ها و مهاجم  ترین ها مدال افتخار داده می شود.


من فکر میکنم بدترین قسمت این بازی ترویج قانون جنگل است [همان که بخور تا خورده نشوی]. عزیزان ما در قرن بیست و یکم زندگی می کنیم قرنی که دموکراسی حرف اول را می زند و نه دیکتاتوری . این بازی کاربران را طوری بی رحم میکند که کلا ارزش های انسانی و اصلا روابط اجتماعی را به کل فراموش می کنند . حتی در بعضی از موارد دیده شده است که طرف کاملا فراموش کرده است که در درون محیط مجاری می باشد.


به نظر بنده این بازی توانسته است رسالت خود را انجام دهد . رسالت این بازی چیست ؟


رسالت این بازی رو می توان این گونه بیان کرد :


1- مانع شدن از دسترسی کشورهایی مثل ایران به اطلاعات و دانش

2- به جان هم انداختن مردم

3-منزوی کردن جوانان

4-از بین بردن روابط اجتماعی

5-ترویج قانون جنگل در زندگی واقعی و روابط اجتماعی

6- ترویج دیکتاتوری به جای دموکراسی

و...


البته بنده به جنبه های سود زائی و درآمد های هنگفت ای بازی اشاره نکردم .


دوستان عزیزی که بازی تراوین را بازی میکنند , به عنوان یک دوست کوچکتان به شما پیشنهاد میکنم که یک بار خودتان فکر کنید . دوست عزیز برای بالا بردن علم خود از هیچ تلاشی قصور نکنید . دوست عزیز فردا به شما نمی گویند که در ترواین چند تا جمعیت دارید  به شما می گویند که چند تا مدرک بین اللملی را دارید ؟ دوست عزیز فردا به شما نمی گویند که در تراوین چند بار برای غارت مدال گرفته اید ,  به شما میگویند که کدام مقاله هاتان در مجله های بین اللملی چاپ شده است ؟ به شما نخواهند گفت که اتحادتان در تراوین چندمین بود به شما خواهند گفت مقاله تان در جشنواره بین اللملی آمریکا چندم شده است ؟



به خاطر خودتان یک بار فکر کنید و دوباره بازی کنید .


یاشیاسیز